9.4
Ocena
Zvanična web stranica

Soul Anoona je nosiljka koja omogućava nošenje beba u četiri položaja: napred, na leđima, na boku, te napred okrenuta tako da gleda ispred sebe (eng. facing forward). Napravljena je od materijala za tkane marame, što je čini mekanom i laganom.

Specifikacije:
Tip nosiljke: meka strukturirana, s kopčama; podesiva
Širina panela: 18 do 38 cm
Visina panela: 28 do 40 cm
Nosivost: od 3,2 kg do 20 kg
Kapuljača: Da (skida se)
Moguće poze: napred, na leđima, na boku, napred okrenuta unapred

Udobnost

Soul Anoona je među najudobnijim nosiljkama koje sam imala prilike da probam. Naramenice i pojas su punjeni tako da budu mekani, ali ne i nezgrapno debeli. Kako je napravljena od tkane marame, dobar je izbor za leto i toplije dane. Po hladnoći i zimi je ionako skoro pa svejedno :)

soul anoona full size hood e1517759383341

Naramenice

Soul Anoona ima naramenice koje su odvojive od panela, što znači da postoji mogućnost nošenja paralelno (kao ruksak) ili ukršteno. Preporučujem da isprobate nekoliko puta oba načina, da biste za sebe odabrali odgovarajući.

Za mene je to bilo nošenje naramenica paralelno (zanimljivo: jedino je ISARA standard nosiljka s kopčama kod koje nosim ukrštene naramenice).

Naramenice su dobro postavljene, ali ne predebele.

soul anoona nosi me

Visina panela se može skratiti zatezanjem kaiša – malo ružnjikavo izgleda zbog sunđera, ali kad shvatite koliko je bebi udobno, i nije vas više briga :)

Pojas

Soul Anoona ima dobro postavljen, ali mekan pojas. Ne žulja i ne useca se, dobro drži težinu. Kako se panel sužava uz pomoć drikera, i to je jedino što ga drži za pojas, dešava se da se donji deo panela zaroza. Ovo nije problem sigurnosti, a meni nije značilo ni za udobnost. Nekoliko njih je takođe ovo prokomentarisalo u Soul grupi, a zvaničan odgovor je bio da pokušaju bolje da pričvrste (suze) pojas. Probavala sam ovo i sama, ali nije bilo većeg efekta.

U svakom slučaju, kao što rekoh: ne utiče na bezbednost, ni na udobnost. Više je estetske prirode – ako baš zagledate nekom u deo nosiljke ispod bebine guze.

soul anoona lead

“Čekaj, mama, da vidim ja šta ti to slikaš!”

Detalji koji prave razliku

Volim detalje koji pokazuju da se zaista posvetila pažnja dizajnu. Soul Anoona ima, recimo, džepić na pojasu koji vam odlično može poslužiti za sitnice poput ključeva, maramica, manjeg mobilnoh telefona.

Nošenje bebe okrenute da gleda unapred

Ne praktikujemo nošenje unapred, pa ga do sada sa ovom nosiljkom i nisam isprobala u realnim okolnostima. Isprobano je tek toliko da proverim položaj kukova i kičme, i uverim se i sama da je to optimalan položaj.

Nošenje na leđima

Imam hrpu nosiljki i marama kod sebe, i Anoona mi je bila izbor u recimo 7 od 10 slučajeva za spavanje na leđima. Štaviše, tražeći fotografije za ovaj tekst shvatila sam da jedva da imam neke na kojima je beba M bila nošena napred. Obećavam da ću je slikati i napred i dodati u tekst :)

Ne samo da je udobna i na ramenima i oko struka, već i ima odličan sunđer na vrhu panela koji služi kao bebin jastuk. Pretpostavljam da mu to nije bila glavna namena, deluje da je napravljen tako zbog nošenja unapred. Međutim, ispostavilo se u našem slučaju da je ovakva podrška pun pogodak.

Upravo taj sunđer je razlog zbog kojeg toliko volim da nosim bebu M u Anooni na leđima. Sigurna sam da će joj biti mekano i udobno, i da je neće nažuljati dok spava. Iako je beba M već dovoljno velika da joj nosiljka može biti mnogo niže, Anoonu sam montirala tako da joj dođe do gornjeg maksimuma – polovine ušiju. Pogađate – zbog spavanja :)

anoona soul back carry

Sprema se za spavanje i gnjura nos – je l’ to rade i vaše bebe? :)

Održavanje

Kao i svaku nosiljka s kopčama, i Soul Anoona će vam biti zahvalna ukoliko je mašinski perete samo kad je zaista neophodno. Zakopčajte kopče i odaberite program za osetljivo rublje. Za pranje koristite isključivo tečni deterdžent bez omekšivača i izbeljivača.

Za pravilnu negu pogledajte etiketu na nosiljci, i rastumačite simbole za negu.

soul slings anoona parents

Raspoloživi dezeni Soul Anoona nosiljke

Ukupan utisak

Soul Anoona je zaista ostavila dobar utisak na mene. Ako pogledate ispod teksta u izdvojeni deo recenzije gde pišu minusevi i plusevi, jasno vam je sve. Manu joj, osim onog uvrtanja panela koje je više estetsko nego što nešto znači, nisam našla. Ako već moram da je navedem, neka bude – dajte malo šarenila u te jednobojne i jednolične dezene :)

SOUL Anoona
Soul Anoona
Ukupan utisak
Soul Anoona je među najudobnijim nosiljkama koje sam imala prilike da probam. Naramenice i pojas su punjeni tako da budu mekani, ali ne i nezgrapno debeli. Kako je napravljena od tkane marame, dobar je izbor za leto i toplije dane. Po hladnoći i zimi je ionako skoro pa svejedno :)
Jednostavnost korišćenja10
Održavanje8.5
Izbor dezena7.5
Udobnost pojasa9.5
Udobnost naramenica10
Nošenje napred10
Nošenje na leđima10
Cena10
Vaš utisak?1 Vote8.3
Za
Jednostavno podešavanje
Brzo sušenje
Odlična za toplo vreme
Odlična za nošenje na leđima
Protiv
Jednoličan izbor dezena
9.4
Ocena
Zvanična web stranica