Luluna Geo Fly marame do sada su rađene u 18 kombinacija boja, a jedna od njih je i Pink in Teal. Dobila sam je sredinom prošle godine zajedno sa Aqua Fly Sky Grace, a kao deo Luluninih “putujućih” marama. Obe marame do sada su testirale mame iz Slovenije i Srbije, a njihove utiske možete pronaći na Facebooku, kao i u posebnoj grupi za Luluna testere.

Luluna Geo Fly Pink in Teal official

Luluna Geo Fly Pink in Teal (zvanična fotografija)

Pun naziv marame: Luluna Geo Fly Pink in Teal
Sastav: 100% češljani pamuk

Veličina: 6 (4,6 m)
Širina: 66 cm
Gustina tkanja: 260 gsm
Vrsta tkanja: žakardno

Održavanje

Krećemo od održavanja, jer Luluna marame dolaze u takozvanom “loom state”, iliti “pravo s razboja”, pa ih je potrebno oprati pre prvog korišćenja. Kako je u pitanju 100% pamuk, ništa specijalno ne zahteva glede nege: centrifuga na minimum, tečni deterdžent bez izbeljivača i omekšivača, sušenje prirodno, bez direktnog sunca.

Uvek je pametno slediti uputstvo proizvođača, pa vam to dodatno podvlačim svaki put. Pronađite etiketu na svojoj marami, a onda pogledajte simbole i protumačite ih uz pomoć objašnjenja simbola za negu tekstila.

Luluna Slings Geo Fly Pink in Teal fwcc

Luluna Slings Geo Fly Pink in Teal slikana unutra

Udobnost

Češljani pamuk je poznat po tome da se vrlo brzo slomi – što je izraz koji koristimo za omekšale tkane marame (eng. break – slomiti). Često je dovoljno samo jedno pranje i peglanje sa dosta pare da marama bude potpuno slomljena.

Luluna Geo Fly marama tražiće u početku nešto malo vaše ljubavi i pažnje. Nije joj dovoljno samo prvo pranje i peglanje, biće potrebno par nošenja i motanja da bi potpuno omekšala.

Međutim, jednom “slomljena” postaje nežna i meka kao maslac. Ipak dovoljno je čvrsta da sve što vežete ostane na svom mestu. Čvor nije velik, lako se zateže i ne odvezuje se.

Preko ramena možete slobodno da je nosite nabrano, neće se usecati. Ovo je testirano sa 8,5 kg u marami i punim ruksakom preko zgužvanih naramenica :)

Ukoliko planirate da nosite novorođenče u njoj, dobro je da kupite polovnu Luluna maramu. Druga opcija je da se njome neko vreme igra starije dete, ili da umotavate trudnički stomak kako bi još malo omekšala.

Luluna Geo Fly Pink in Teal

Luluna Geo Fly Pink in Teal slikana na prirodnom osvetljenju

Još malo o karakteristikama Luluna Geo Fly Pink in Teal marame

Luluna Slings Geo Fly Pink in Teal ima “pravu” i “pogrešnu” stranu (žakardno tkanje), ali dosta mama je glasalo baš za “pogrešnu” stranu da im je lepša, tako da oko lica i naličja ne morate brinuti. Biće lepa s koje god strane da je nosite :)

Luluna Slings Geo Fly Pink in Teal

Ova Luluna ima izraženu teksturu: reljefno tkanje koje se oseti pod prstima

Zanimljivo mi je uvek kad tkana marama ima dobru dijagonalnu elastičnost, a beba ipak ne propada u njoj (nije saggy – objašnjenje ovog termina pogledajte u tekstu o karakteristikama tkanih marama). Tako kako je zavežete ona će ostati, bilo da koristite dupli čvor ili besčvorne završetke (eng. knotless finish).

Luluna Slings Geo Fly Pink in Teal

Unutrašnje osvetljenje ovoj marami baš ne ide na ruku, sakriva pravu lepotu boja

Ovaj tip marama dobar je i kao ring sling, posebno ako dobro izaberete sebi tip ramena. Luluna ih pravi kao “nabrane” (eng. gathered), a takvo rame uglavnom svima odgovara.

Ukupan utisak o Luluna Geo Fly Pink in Teal marami

Luluna Geo Fly Pink in Teal je odlična marama za “srednju kategoriju” – oko 10 kg. Brzo i lako se “lomi”, a jednom omekšana vrlo lako se mota. Koristiće vam kako za nošenje manjih beba, tako i za one malo veće (teže).