9.7
Ocena

TULA nosiljke su veoma poznat svetski brend. Zovu je i “kraljicom među nosiljkama”, dodala bih – s pravom :) Jedna je od najpopularnijih nosiljki širom sveta, a posebno kultni status ima u Sjedinjenim Američkim Državama. Tule iz ograničenih serija (prave se najčešće kao “wrap conversion”, odnosno od tkanih marama) mogu dostići cenu i od nekoliko hiljada dolara.

Napomena: U ovom tekstu osvrćem se isključivo na TULA Toddler nosiljku, a Standard i Free to Grow su posebno obrađene.

Tip nosiljke: meka strukturirana, sa kopčama
Veličina (standard, toddler): toddler
Visina panela: 44 cm
Širina panela: 47 cm
Panel podesiv po visini: Ne
Panel podesiv po širini: Ne
Kapuljača: Da (skida se)
Moguće poze: napred, na leđima

tula toddler size nosi me

Preporučena visina/težina deteta

Zvanična preporuka za TULA nosiljke je minimalnih 81 cm i/ili 11 kg, a testirana je sve do 27 kg. Iz ličnog iskustva potvrđujem da se TULA toddler zaista ne može nositi ispod navedenog minimuma. Preporučila bih i da ne pokušavate sve dok dete ne nosi veličinu 86 donjeg dela garderobe, jer panel ne može da se suzi.

Što se tiče nošenja teže dece, sigurna sam da može da nosi i tih 27 kg, do koliko je testirana. Najteže što sam ja probala je 16 kg, i nisam osetila (pre)veliko opterećenje.

tula standard toddler nosiljka

Razlika između “standard” i “toddler” veličine: ne žurite sa kupovinom toddlerke, jer ova nosiljka nije podesiva, i nećete moći da je nosite sve dok dete ne bude dovoljno veliko za nju

Udobnost

U tekstu o ISARA toddler nosiljci sam objasnila zbog čega ovaj tip nosiljki iz svog iskustva smatram idealnim za nošenje teže dece. Identično važi za TULA nosiljke: imaju dobro podložene naramenice, širok, debeo pojas i napravljene su od 100% pamuka, čvrstog kepernog tkanja.

Neki bebonosači imaju problema sa tankim naramenicama, neki (i) sa tankim pojasevima, a nekom baš to odgovara. Meni, npr. nikako nije legla Fidella Fusion, jer mi je pojas previše tanak da bi nosio teže dete, bilo napred ili na leđima.

tula toddler nosiljka

U SAD postoji običaj da kada vidite Tulu na ulici viknete “Tula in the wild!” :) Kod nas nisam čula da je zaživelo, ali ako nas vidite da nosimo Tulu, slobodno viknite – odazvaćemo se sa “caw caw” :)

Montiranje je jednostavno: zakačite kopču oko struka, stavite dete, podignete naramenice na ramena, zakopčate kopču na leđima.

Nošenje na leđima takođe nije posebno komplikovano: zakačite kopčku oko struka; ukoliko dete hoda, zamolite ga da se popne na vaša leđa i “obucite” naramenice kao ruksak (prethodno ih otpustite maksimalno, a kada “obučete”, zategnite ponovo), zakopčajte kopču iznad grudi.

TULA nosiljka ne može da se koristi za nošenje na boku, jer joj naramenice nisu odvojive od panela.

Ako dete ne hoda, zakopčajte nosiljku kao za nošenje na boku, postavite dete na bok, prebacite panel preko njegovih leđa, uhvatite jednom rukom obe naramenice i dete “zasučite” ka leđima, a potom “obucite” naramenice i zakačite poprečnu kopču iznad grudi (video uputstvo možete pogledati na primeru Karaush nosiljke).

tula toddler nosiljka

Ukoliko tražite izdržljivu nosiljku koja će vas sigurno dobro i dugo služiti, ne morate uopšte gledati ništa drugo. TULA vas sigurno neće izneveriti.

Održavanje

Kao i sve nosiljke sa kopčama, i TULA toddler traži nešto više pažnje prilikom pranja. Idealno je da je operete na ruke, sledeće optimalno je da se pere zakopčanih kopči, ubačena u jastučnicu (budite sigurni da ona ne pušta boju!) u mašini za veš na programu za osetljivo rublje (temperatura ne preko 40°C, broj obrtaja ne veći od 400, tzv. „ručno pranje“).

Pri pranju nosiljki i marama nemojte koristiti praškaste deterdžente, već isključivo tečne, najbolje one za osetljivo rublje. Nikako ne koristiti omekšivač, niti izbeljivač!

tula giraffes in the wild nosi me carry me

Uvek čitajte preporuke proizvođača o održavanju, jer samo tako svojoj nosiljci pružate negu koju zaslužuje, i koja joj neće skratiti životni vek.

Na Instagramu pod oznakom #nosimeTulaSSC možete pogledati sve naše fotografije u Tula nosiljkama, odnosno #nosimeTula, pod kojim su objavljene sve marame i nosiljke ovog brenda koje sam do sad koristila.

baby tula toddler
Tula Toddler
Ukupan utisak
Među najudobnijim "toddler" nosiljkama na tržištu; dugo i opravdano drži cenu: polovne se prodaju tek nešto jeftinije od novih.
Jednostavnost korišćenja10
Održavanje9
Izbor dezena10
Cena9
Udobnost pojasa10
Udobnost naramenica10
Nošenje napred9.5
Nošenje na leđima10
Vaš utisak?9 Votes8
Za
Udobne naramenice i pojas
Veoma kvalitetna
Dugo drži svoju cenu
Protiv
Sužavanje nije moguće
Polovne koštaju skoro kao nove, što je odlično kad prodajete, manje odlično kad kupujete
9.7
Ocena