Beloved ring sling stigao mi je na testiranje od vlasnice već vam poznate online prodavnice MamaZna.rs. Nekoliko dana pre toga sam se baš o tom brendu marama raspitivala u grupi Mame Maramašice, jer mi je pažnju privukla baš ova prelepa marama. Jelena mi je omogućila da iz prve ruke potvrdim ono što sam u komentarima videla – da je reč o veoma kvalitetnim maramama. Ono što je posebno dobro je: cena. Ali, idemo redom:

Pun naziv marame: Beloved slings Jacquard Ring Sling Frozen Joy
Sastav: 100% češljani pamuk

Veličina: M (2 m)
Širina: 70 cm
Gustina tkanja: 270 gsm
Vrsta tkanja: žakardno

beloved slings frozen joy

Beloved Slings jesu sestrinski brend poznatog poljskog brenda Little Frog. Za nijansu su skuplji od LF marama, ali su i postavljeni kao viša klasa. Moj utisak je da je cenovna razlika potpuno opravdana.

Održavanje

Prva stvar koju morate uraditi kad otpakujete predivno Beloved Slings pakovanje je da svoju novu maramu operete. Dolaze u tzv. loom state, odnosno “pravo s razboja”, pa je pre prve upotrebe potrebno oprati ih i, poželjno, ispeglati.

Pamuk je vrlo jednostavan za održavanje, možete da mu radite skoro šta god poželite. Međutim, ring sling ima dva metalna prstena – i zbog njih je i zabava oko pranja nešto duža. Idealno bi bilo da maramu s prstenovima operete ručno. Ukoliko želite da to uradite mašinski, prvo zaštitite metalne prstenove. Uzmite npr. debele sportske čarape, umotate oko jednog prstena jednu, pa drugu prebacite preko oba.

beloved slings frozen joy

Prilikom pranja u mašini izaberite program sa najnižim brojem obrtaja – ne preko 400! Koristite tečni deterdžent bez omekšivača (jer će marama kliziti kroz prstenove!) i izbeljivača (jer će oštetiti tkaninu).

Sušenje ring slingova u mašinama za sušenje nije dozvoljeno.

Peglajte slobodno s dosta pare.

Obavezno pogledajte etiketu na vašoj marami, te koristite tumačenje simbola za negu tekstila kako biste svojoj marami pružili negu koju zaslužuje. Jedino na taj način osiguravate dugotrajno i bezbedno nošenje.

beloved slings frozen joy

Udobnost

Kada u sastavu marame vidite češljani pamuk (eng. combed cotton), znajte da vam dolazi meka i nežna marama. Ni Beloved ring sling nije razočarao – još neopran je bio nežan i lako je prolazio kroz prstenove.

beloved slings frozen joy

Rame na Beloved ring slingu je nabrano (eng. gathered), što odgovara “ukusu” najvećeg broja bebonosaca. Takođe preferiram ovaj tip ramena, jer mi je najjednostavnije da sve podesim onako kako mi odgovara.

Ako imate problema sa podešavanjem ring slinga, pogledajte moje video uputstvo OVDE.

beloved slings frozen joy

Gustinom tkanja od 270 gsm nakon pranja (šta je gustina tkanja?!) svrstava se u “višu srednju klasu”. Ova gustina tkanja je veoma dobra za ring sling, jer je sva težina na jednom ramenu pa je bitno da je marama udobno deblja. Kako je u pitanju češljani pamuk, neko posebno slamanje i omekšavanje marame nije potrebno. Već nakon prvog pranja postaće vaš najbolji pomoćnik :)

Beba M je imala oko 8,5-9 kg kada smo se nosile, i moje rame nije osetilo njenu težinu previše. Uživale smo u nošenju Beloved ring slinga, i u pogledima okoline :) zaista, marama je toliko lepa uživo da je teško ostati ravnodušan.

U pakovanju dobijate i praktičnu torbicu, koja je idealna za nošenje uz maramu ili nosiljku i sigurno će vam biti od koristi za sve one sitnice koje ne možete potrpati po džepovima.

beloved slings frozen joy

Ukupan utisak

Beloved ring sling Frozen Joy je vizuelno vrlo lepa marama, od odličnog češljanog pamuka. Vrlo lako prolazi kroz prstenove, a jednom namešten sling ostaje na svom mestu. Po vrlo finoj ceni dobijate dosta dobar kvalitet, pa se ova kupovina zaista isplati.

Kao što sam napomenula u uvodu, ring sling sam dobila na testiranje. Mišljenja i stavovi izrečeni u ovom, kao i  svakom drugom, mom tekstu su iznešeni slobodno, i nisu, niti mogu biti, plaćeni.