9.1
Ocena

LocoLobo mei tai je nosiljka hrvatskog proizvođača LocoLobo, o čijoj sam nosiljci sa kopčama Click N Go već pisala. U pitanju je azijski tip nosiljke, koju čini platno pravougaonog oblika sa četiri trake. Dve duže su naramenice, a dve kraće čine pojas. 

Specifikacije:
Tip nosiljke: mei tai, (pravi naziv: meh dai, bei dai)
Veličina: jedna veličina
Visina panela: 35 cm
Širina panela: 35 cm
Panel podesiv po visini: Ne
Panel podesiv po širini: Ne
Kapuljača: Da (ušivena)
Moguće poze: napred, na leđima, na boku

Ono što LocoLobo proizvođač posebno, i sa neskrivenim zadovoljstvom, napominje jeste da materijali korišćeni u izradi nosiljke imaju sertifikate OEKO-TEX® Standard 100, Eco Flower, i ISO 9002.

Uz nosiljku dobijate i “gricke”, zaštitu za naramenice od bebinog glodanja, te vrlo korisnu torbicu koja se može skinuti.

locolobo mie tai gricke

Budna kao sova… ili ipak ne? :)

Preporučena visina/težina deteta

Prema proizvođačkoj specifikaciji, LocoLobo mei tai može se nositi od 4. meseca do 20 kg. Ispravila bih ovu napomenu o mesecima u: onda kada beba bude mogla slobodno da savije noge u kolenima. Nosiljka (nijedna, pa ni mei tai) ne sme prelaziti preko bebinih kolena. Beba mora u svakom trenutku moći da slobodno mlatara nogama. Po mom iskustvu, za LocoLobo mei tai to je oko 65 cm bebine visine.

Udobnost

Priznajem da sam iskreno bila oduševljena udobnošću LocoLobo mei tai nosiljke. Nisam to očekivala, jer nisam fan uskih naramenica i pojaseva. Međutim, sunđer u naramenicama i u pojasu pravi veliku razliku između ove i nosiljki istog tipa drugih proizvođača.

locolobo mei tai odraz u izlogu e1515882402147

Ozbiljan kao… odraz u izlogu :)

Naramenice

Način na koji ja vezujem mei taije uskih naramenica razlikuje se od zvaničnih preporuka proizvođača. Moj način je da naramenice ukrstim ispod bebine guze i vežem ih sebi na leđima. LocoLobo preporučuje da ukrstite na bebinoj guzi i onda svežete sebi na leđima. Oba načina su pravilna, a šta ćete izabrati zavisi samo od vas.

Kapuljača

Kapuljača se kači kopčama, i oblikovana je tako da pruži odličnu potporu bebi koja spava, posebno dok je nosite na leđima. Moram da priznam da mi se u prvi mah nije dopalo rešenje plastičnih kopči na nežnoj platnenoj nosiljci, ali moja uspavana beba je ipak rekla svoje :)

locolobo mei tai nosenje na ledjima

 

Nošenje na boku

Nosiljka LocoLobo mei tai u teoriji može da se nosi i na boku, mada ja nisam neki ljubitelj toga. Uspela sam da je naštimam da bude solidno udobna, ali meni nikad mei tai ne bi bio izbor za nošenje deteta na boku. Pre bih se odlučila za ring sling u te svrhe.

Nošenje na leđima

Zbog podebljanih naramenica, nošenje bebe na leđima je nešto udobnije nego kod običnih mei taija. Isprobajte više načina vezivanja (za početak: ukrštene i paralelne naramenice) kako biste našli sebi odgovarajući.

Ono što odvaja LocoLobo mei tai od ostalih nosiljki sa kojima sam se do sada susretala je spomenuta specifična oblikovana kapuljača. Ponaša se kao prirodni produžetak panela, i kao takva daje odličnu potporu glavi bebe koja spava. Dešavalo nam se sa drugim nosiljkama da bebu nažulja šav od panela, ili da joj glava “pobegne” unazad. Kad pogledate kako ova nosiljka izgleda s bebom unutra, verujem da vam je razlika vrlo jasna.

locolobo mei tai sovice nosenje na ledjima

Dodaci

Koristan dodatak koji ćete dobiti uz nosiljku su tzv. gricke: zaštita za naramenice od bebinih zubića. Bebe obožavaju da grizu nosiljke, a uz ovu zaštitu održavanje će vam biti mnogo lakše. Umesto svakodnevnog pranja naramenica, biće dovoljno da operete gricke.

Uz LocoLobo mei tai nosiljku dobijate i praktičnu torbicu koja se kači na pojas. Veličina joj je dovoljna za ključeve i papirne maramice, te mobilni telefon prosečnih dimenzija.

locolobo mei tai nosiljka za bebe lighthouse 1

Isto kao i LocoLobo Click N Go, i mei tai nosiljka ima praktičan džep na prednjem delu panela. U njega možete staviti neku sitnicu, ali imajte na umu da su to bebina leđa. Preporučujem da u njemu držite svoje ruke, i mazite bebu.

locolobo mei tai hoppediz 4in1 jacke e1515883463579

Održavanje

LocoLobo mei tai nosiljku možete prati u mašini za veš, ali koristite program za osetljivo rublje. Nemojte je prati izbeljivačima, niti koristiti omekšivač. Koristite isključivo tečni deterdžent. Ne sušite je u mašini za sušenje veša.

Uvek poštujte preporuke proizvođača! Pogledajte u etiketu i protumačite simbole u tekstu Oznake za negu tekstila.

LocoLobo mei tai
LocoLobo mei tai
Ukupan utisak
Kvalitetna nosiljka, odličan odnos cena/kvalitet; udobne naramenice i pojas; jednostavno montiranje.
Održavanje9
Jednostavnost korišćenja10
Izbor dezena8
Udobnost pojasa10
Udobnost naramenica10
Nošenje napred10
Nošenje na boku7.5
Nošenje na leđima7.5
Cena9.5
Vaš utisak?21 Votes6.5
9.1
Ocena