Amazonas Cary Sling je tkana marama nemačkog proizvođača, koja se proizvodi od 1995. godine. U pitanju je marama niže gramaže, i kao takva namenjena je nošenju prvenstveno novorođenčadi i beba do otprilike 10-ak kilograma. Teže bebe se takođe mogu nositi (testirane su do 15 kg), a u tom slučaju preporučujem višeslojne vezove.

Pun naziv: Amazonas Cary Sling Berry / Carrageen / Laguna
Sastav: 100% pamuk, netretiran otrovnim supstancama

Veličina: 4,5 m
Gustina tkanja: 180 g/m²
Vrsta tkanja: dijagonalno tkanje

Kroz ruke su mi prošle tri različite Amazonas tkane marame, ali kako je u pitanju samo razlika u boji, ne i u materijalima, tkanju, ili bilo čemu što bi pravilo značajnu razliku, recenzija je zajednička za sve tri.

Fotografije su takve kakve su :). U vreme kada su napravljene nisam planirala da se ozbiljnije posvetim svetu nošenja. No, verujem da će vam poslužiti radi sticanja utiska.

amazonas-carry-sling-berry-nosi-me

Amazonas tkane marame prave se u samo dve veličine: 4,5 m i 5,1 m. Dužu preporučujem ukoliko ste većih gabarita. Ako ste neke prosečne građe, 4,5 metara biće vam sasvim dovoljno. U posebnom tekstu pisala sam o dužinama i veličinama marama.

Sa Amazonas tkanom maramom dobijate detaljna uputstva na više jezika, a ukoliko vam ne budu dovoljna, zavirite na naš YouTube kanal i pogledajte uputstva za nošenje tkane marame.

amazonas-carry-sling-berry-nosi-me-uputstva

Kako se ponaša pri vezivanju – motanju?

Kao početnici, Amazonas tkana marama mi je zaista dobro “legla”. S obzirom na to da je tanja (gsm je samo 180), motanje je jednostavno, a čvor je mali. Međutim, ovakve marame ne trpe loše vezivanje. Ovo znači da morate dobro paziti da vam se negde ne zgužva, inače će vas nažuljati.

Tanje marame su odlične za leto i toplije vreme.

Održavanje

U pitanju je 100% pamuk (Amazonas marame se, za sada, prave isključivo od pamuka). Pamuk je, kao što vam je verovatno dobro poznato, izuzetno zahvalan materijal za održavanje. Tkane marame od pamuka se mogu prati u mašini za veš, na programu sa nižom centrifugom i pomoću tečnog deterdženta. Nemojte koristiti izbeljivače, niti omekšivač. U teoriji, pamučne tkane marame možete sušiti u mašinama za sušenje veša, međutim, to utiče na kvalitet niti i vek trajanja marame. Pogledajte etiketu na marami i pronađite objašnjenje o održavanju u tekstu o oznakama za negu tekstila.

amazonas-carry-sling-laguna-nosi-me-2

Ukupan utisak

Ukoliko želite da se upustite u svet nošenja, i ukaže vam se prilika za kupovinu Amazonas tkane marame, nemojte je propustiti. Biće vam odličan pomoćnik, brzo ćete savladati vezivanje i sigurno se zaljubiti u nošenje.

amazonas-carry-sling-laguna-nosi-me-3

Zvanična stranica: Amazonas Carry Sling