9.4
Ocena

Love and Carry nosiljka je ukrajinskog proizvođača, koji u ponudi ima još i me dai (drugi nazi: mei tai, pročitajte o razlici ovde), te elastične marame. Zahvaljujući online prodavnici MamaZna, imala sam prilike da isprobam AIR varijantu i me dai, a u ovom tekstu donosim utiske o nosiljci s kopčama.

Specifikacije: Love and Carry AIR Moments of Happiness
Tip nosiljke: meka strukturirana, s kopčama
Širina panela: 38 cm
Visina panela: 37 cm
Nosivost: od 7 kg do 18 kg
Kapuljača: Da (skida se)
Moguće poze: napred, na leđima, na boku

Preporučena starost bebe

Love and Carry AIR nije podesiva nosiljka, pa tako beba mora biti razvojem i visinom spremna da ide u nju. Proizvođač preporučuje minimalnih 7 kg, i ja sam s time saglasna. Beba M je imala otprilike 7,5 kg kad smo se nosili u njoj, i kao što vidite na fotografijama, to je to.

love and carry air nosi me 2

Maksimalna težina koju ova nosiljka može da nosi je 18 kg – na toliko je testirana. Rekla bih da je udobna do nekih 10, maksimalno 12 kg, a posle toga bi već trebalo potražiti veću. Širinom panela je kao npr. Ergobaby nosiljke, i to je otprilike težina koju mogu udobno da nose.

Udobnost

Love and Carry nosiljka ima dobro postavljen, debeo pojas, i mekane, ali udobne naramenice. Jednostavno se kopča, i udobna je kako za nošenje napred, tako i na leđima.

love and carry air nosi me 3

Za naramenice se kači kapuljača, koja može da se skine (povezana je tzv. drikerima).

Naramenice

Naramenice su par milimetara uže nego kod TULA standard nosiljke, ali ništa manje udobne u odnosu na nju. Mekane su, a mogu se nositi ili prekrštene – prekrižene (X) ili kao ruksak H.

U zavisnosti od građe osobe koja nosi zavisi i način koji je svakom udobniji. Isprobajte oba kako biste znali koji vam više odgovara.

love and carry tula 2

Pojas

Pojas je baš po mom ukusu: širok i dobro postavljen. Ne uvija se pod teretom, i ne žulja. Kopča na pojasu ima i sigurnosni deo, potrebne su vam obe ruke da biste je otkopčali. Ima i dodatnu gumicu koja pridržava drugi deo pojasa, za svaki slučaj.

love and carry air nosi me 5

Detalji

Love and Carry nosiljka ima jedan odličan detalj, vrlo koristan kad su letnje vrućine. Na panelu, odnosno bebinim leđima, nalazi se mrežica preko koje stoji keper platno od kojeg je i nosiljka. Kada su više temperature, otkopčate taj deo panela i smotate ga na pojasu. Beba tako dobija “prozorčić” koji je rashlađuje.

Mi smo nosiljku testirali u decembru, pa tako nemam lično iskustvo koliko ovo zaista pomaže, ali sudeći po komentarima na koje sam nailazila, zaista radi.

love and carry air nosi me 1

Kada nije vruće, zatvoren panel može vam služiti kao džepić za najosnovnije stvarčice. Ipak, imajte na umu da su tu bebina leđa, pa nemojte stavljati oštre ili tvrde predmete.

Nošenje na leđima

Nažalost, nemam fotografije nošenja na leđima, ali imam reči :) Isprobali smo par puta, udobna je, ali za moj ukus volela bih da je panel nešto viši. Tačno je da bebe vole da imaju slobodne ruke, posebno kada su na leđima. Međutim, moja beba npr. takođe voli i da se izbacuje iz nosiljke, pa nam treba dosta visok panel.

No, ovo generalno nije problem. Love and Carry nosiljka će vas sigurno služiti dobro do prvog rođendana, i koji mesec posle – a nakon toga je ionako vreme da se pređe na toddler veličine :)

Održavanje

Love and Carry nosiljka se održava kao i sve druge nosiljke s kopčama: perite je samo po potrebi. Idealno je da operete samo umazan deo, a celu nosiljku potapate onda kad je baš neophodno. Ukoliko je perete u mašini za veš, neka to bude na programu za ručno pranje ili osetljivo rublje, sa što nižom centrifugom.

Pri pranju nosiljki obavezno koristimo tečni deteržent. Nemojte koristiti omekšivač, niti izbeljivač! Prvi će učiniti da se naramenice i pojasevi kližu, a drugi može oštetiti nosiljku.

Nosiljke nikad nemojte sušiti u mašini za sušenje veša!

Za pravilnu negu, uporedite simbole za negu nosiljke na etiketi i protumačite ih uz pomoć “rečnika simbola”.

Ukupan utisak

Love and Carry nosiljka zaista ima odličan odnos kvalitet-cena. Veliki broj roditelja je do sada objavljivao utiske u regionalnim bebonosećim grupama, i redom su bili zadovoljni s njom.

Iskreno, odgovorno bih rekla da je ovaj brend zaslužan za to što je nošenje beba sve popularnije na ovim prostorima. Najzad imate ergonomsku nosiljku koja ne košta kao trećina prosečne plate, a to je od velikog značaja.

Mana joj je što nije podesiva, ali ako mene pitate – novorođenčad se nosi u maramama, bebe se nose u nosiljkama :) no, ostaje da se nadamo da će ovaj brend uskoro u ponudi imati i podesive nosiljke i tako još više doprineti širenju bebonosećeg pokreta.

love and carry air nosi me 6

Napomena: nosiljka je dobijena na testiranje iz web trgovine Mama zna. Utisci i mišljenja izrečena u tekstu su lična, nisu i ne mogu biti plaćena.

Love and Carry AIR
Recenzija: Love and Carry AIR nosiljka za bebe
Ukupan utisak
Odličan odnos kvalitet-cena! Vrlo udobna; debeo pojas, mekane naramenice. Dobra opcija za leto, zbog mrežice na panelu.
Jednostavnost korišćenja10
Održavanje8
Izbor dezena8
Cena10
Udobnost pojasa10
Udobnost naramenica10
Nošenje napred10
Nošenje na leđima9
Vaš utisak?39 Votes5
Za
Mrežica na panelu
Udoban pojas
Udobne naramenice
Cena
Protiv
Nije podesiva
Kratak panel
9.4
Ocena