Miloves Rosette Apricot je u momentu pisanja ove recenzije još neobjavljena boja tkanih marama škotskog brenda Miloves. Osim Blue Jeans, do sada objavljene marame Rosette dezena imaju iste karakteristike, tako da ovu recenziju možete primeniti na bilo koju od njih.

Pun naziv marame: Miloves Rosette Apricot
Sastav: 100% češljani pamuk

Veličina: 6 (4,6 m)
Širina: 70 cm
Gustina tkanja: 280 gsm
Vrsta tkanja: žakardno

Miloves Rosette marame stižu spremne za upotrebu (eng. ready to wear straight from the box). Ovo znači da su već oprane i ispeglane, tako da ih možete nositi čim vam stignu. Čim je izvadite iz pakovanja osetićete pod prstima mekani pamuk.

miloves rosette apricot 7

Veličinu LEGO Duplo kockica svi znate, zato mi je najbolje merilo :)

Udobnost

Volim kada se marama “mota sama”, klizi kroz ruke, a ne klizi kada se zategne čvor. Što je beba veća, ovo postaje važnije, ne samo zbog težine koju nosite, već i njihove živahnosti. Vrlo je jednostavno vezati novorođenče od 3-4 kg napred, čak i ako ne sarađuje. Svezati na leđa bebu od preko 8 kg, koja se izvija, bacaka, odguruje… e, to je već poduhvat :)

miloves rosette apricot

Jedno zgužvano nošenje na leđima, koje pokazuje divan kontrast između dve strane ove marame

Gustinom tkanja od 280 gsm (Šta je to GSM?) svrstava se u srednje do više srednje gusto tkanu maramu, a to znači da odlično nosi novorođenčad u jednoslojnim vezovima, i teškaše u višeslojnim.

Koristila sam je i za nošenje napred, i nošenje na leđima. Jednako mi je bila udobna u svim vezovima, nisam imala potrebe da je dotežem čak ni nakon dužeg nošenja i šetnji. Morate, međutim, paziti sa povezima preko ramena, jer će vas zgužvana marama žuljati.

miloves rosette apricot

Rosette Apricot “u akciji”

Sticajem okolnosti, nosila sam je i jedno prevruće posle podne u stanu (gosti, ručak, razuzdana deca… eh:). Meni je bilo toliko vruće da sam bila u haljini bez rukava, beba M se sva preznojala dok sam je uspavljivala i ubacila sam pamučnu majicu ispod njenog obraza. Uspavala se, odspavala i osušila. Marama nas nije dodatno grejala, tako da unapred procenjujem da je dobra i za veće temperature.

miloves rosette apricot

Novogodišnja dremka

Beba M je imala oko 7,5-8 kg u periodu nošenja, marama kreće na testiranje nakon nas i radujem se unapred njenom povratku, da je isprobamo sa većom kilažom. I verovatno još manje saradljivom bebom :)

Održavanje

Marame tkane od 100% pamuka najjednostavnije su za održavanje: mogu da se peru u mašini za veš (smanjite centrifugu na “ručno pranje”!), a ako zaista, ali zaista imate potrebu, možete je osušiti u sušilici za veš. Sa sušenjem u mašini, ipak, budite vrlo oprezni. Svako mašinsko tretiranje tkanine utiče na životni vek, a sušenjem u mašini se on drastično skraćuje.

 

Najbolje je po potrebi oprati samo onaj deo marame koji je umazan.

miloves rosette apricot

Beba M i marama M :)

Za pranje se koriste isključivo tečni deterdženti, a ni slučajno omekšivač niti izbeljivač! Moraćete čitati sitna slova, jer velika većina deterdženata na tržištu sadrži ili jedno ili drugo, a najčešće oba. Omekšivač će maramu napraviti klizavom, a izbeljivač upropastiti tkaninu.

Ako ste već čitali moje recenzije, znate da uvek savetujem da se držite preporuka proizvođača. Oni najbolje znaju koji način održavanja omogućava što duže udobno i sigurno nošenje. U tekstu Simboli za održavanje odeće pronaći ćete objašnjenje šta znače oznake na vašoj tkanoj marami, i u skladu sa napomenama pristupiti održavanju.

miloves rosette apricot

Moj omiljeni finish za fotkanje (i samo za fotkanje – ne drži dovoljno dobro da bi se tako nosila marama!)

Ukupan utisak

Miloves Rosette Apricot odlična je marama za sve one koji žele da se tek upuste u svet nošenja. Pomoći će vam da savladate vezivanje, i dobro služiti kako za nošenje novorođenčadi, tako i za težu decu.

Mekana, jednostavno se mota i dobro drži čvor.

Naše fotografije sa ovom maramom možete pogledati na Instagramu pod oznakom #NosimeMiloves.