Isara tkane marame su od jeseni 2017. deo standardne ponude ovog brenda. Poznati su pre svega po odličnim podesivim nosiljkama za bebe i decu, a od prošlog leta predstavili su se i na ovom tržištu.

Proširivanje ponude u ovom pravcu logičan je korak, s obzirom na to da Isara odavno u ponudi ima nosiljke od tkanih marama. Bilo je, dakle, pitanje dana.

Pun naziv marame: ISARA Philodendra
Sastav: 100% organski pamuk

Veličina: 6 (4,6 m)
Širina: 70 cm
Gustina tkanja: 280 gsm
Vrsta tkanja: žakardno

Na test sam dobila jednu, dakle, upadljivo zelenu maramu potpuno neobičnog dizajna. Umesto srca, ruža ili geometrijskih oblika, iz Isare su se odlučili da naprave – filadendron :)

isara wrap philodendra in a bag e1516368791633

:)

Održavanje

Od srca sam se nasmejala kad sam je videla, uopšte nisam tako nešto očekivala. Koliko odmah su mi misli poletele u detinjsvo i dom moje bajke, čiji je ulazni hodnik krasio jedan ooogromni filadendron.

isara philodendra woven wrap close up

Fotografija iz blizine (ISARA Philodendra)

ISARA Philodendra tkana marama je napravljena od 100% pamuka, i kao takvoj održavanje je zaista jednostavno. Može se prati u veš-mašini, ali izaberite manje tumbanja (centrifuga neka ne prelazi 400 obrtaja – “ručno pranje”, ili “osetljivi veš”).

ISARA Philodendra ring sling je napravljen od iste tkane marame, a da biste njega oprali u veš-mašini morate mu zaštititi prstenove. To možete uraditi navlačenjem debelih sportskih čarapa na njih. Izaberite čarape koje su bele, ili provereno ne puštaju boju ;)

Uvek savetujem da se držite preporuka proizvođača. Oni ipak najbolje znaju koji način održavanja omogućava što duže udobno i sigurno nošenje. U tekstu Simboli za održavanje odeće možete pronaći šta znače oznake na vašoj tkanoj marami, i u skladu sa napomenama pristupiti održavanju.

ISARA Philodendra woven wrap

“Prava” strana je ona sa dominantno zelenom bojom, ovo je “kriva” strana

Udobnost

ISARA Philodendra ima divan sjaj, zbog kojeg možete pomisliti da je klizava. Međutim, mota se zaista lako, a čvor je stabilan. Njena gustina tkanja (280 gsm) svrstava je u srednje debele marame, a kao takva pogodna je za nošenje vrlo malih beba, kao i većih. Za veće (teže) preporučujem višeslojne vezove, i da pažljivo nabirate maramu preko svojih ramena, kako vas ne bi žuljala. Dodatno možete pročitati više o gustini tkanja i njenom značenju.

isara philodendra RS planina e1516368659313

Između ostalih svakodnevnih aktivnosti za vreme trajanja našeg testiranja, na jednu laganu šetnju po planini odlučila sam se da ponesem baš ovaj ring sling. Beba M je tada poprilčno često sisala, a bila je još uvek mala da bi to činila u sedećem položaju u nosiljci. Da ne bih po planini jurila pogodno mesto za sedenje, odlučila sam se da ponesem ring sling, kako bih mogla da je dojim “u hodu”. Odluka je bila odlična, beba M zadovoljna, a ni moje rame se nije baš previše bunilo. Šetnja nam je trajala oko sat i po vremena, od toga skoro sat vremena uspona. Nosila sam bebu na sredini, a dok je sisala ležala mi je na rukama.

Dojenje u ring sling marami

Dodatno objašnjavam kako sam je dojila, kako ne bi bilo nesporazuma. Dojenje “u hodu” ne znači da spustite bebu u ležeći položaj, ona prihvati dojku, a vi imate obe ruke slobodne. Nikako! Pogotovo ne kada je u pitanju beba do 4-5 meseci, koja još uvek uči kako se diše. Dojenje malih beba “u hodu” znači da vam je beba na rukama sve vreme, a ring sling je samo tu da tek malo olakša nošenje. Biće vam potrebne obe ruke, i sa time se nemojte šaliti, niti isprobavati opasne manevre. Dojenje u nosiljci/marami “u hodu” ne preporučujem sve dok i dojenje i nošenje ne savladate potpuno – kako vi, tako i vaša beba.

isara philodendra ring sling breastfeeding

I na ljubljanskom Festivalu dojenja “slavile” smo dojenjem u ring slingu :)

O dojenju u nosiljkama i maramama biće reči u posebnom tekstu.

Ukupan utisak

Isara Philodendra je ostavila pozitivan utisak na mene, a iskustvo do sada govori mi da su im i ostale tkane marame jednakog kvaliteta. Od nedavno smo vlasnici nove Isara nosiljke, napravljene potpuno od tkane marame, i već na prvi dodir znala sam da sam napravila dobar izbor odlučivši se za “full wrap conversion”.

Napomena: već treći put sam izabrana za brend ambasadorku Isara brenda. Ovo znači da imam određene povlastice, kao i obaveze. Te obaveze, međutim, ne odnose se na moje mišljenje, koje je uvek slobodno formirano. Mišljenja i stavovi izrečeni u svakom mom tekstu su iznešeni slobodno, i nisu, niti mogu biti, plaćeni.