Testiranje: ISARA Philodendra tkana marama i ring sling

Isara tkane marame su od jeseni 2017. deo standardne ponude ovog brenda. Poznati su pre svega po odličnim podesivim nosiljkama za bebe i decu, a od prošlog leta predstavili su se i na ovom tržištu.

Proširivanje ponude u ovom pravcu logičan je korak, s obzirom na to da Isara odavno u ponudi ima nosiljke od tkanih marama. Bilo je, dakle, pitanje dana.

Pun naziv marame: ISARA Philodendra
Sastav: 100% organski pamuk

Veličina: 6 (4,6 m)
Širina: 70 cm
Gustina tkanja: 280 gsm
Vrsta tkanja: žakardno

Na test sam dobila jednu, dakle, upadljivo zelenu maramu potpuno neobičnog dizajna. Umesto srca, ruža ili geometrijskih oblika, iz Isare su se odlučili da naprave – filadendron :)

:)

Održavanje

Od srca sam se nasmejala kad sam je videla, uopšte nisam tako nešto očekivala. Koliko odmah su mi misli poletele u detinjsvo i dom moje bajke, čiji je ulazni hodnik krasio jedan ooogromni filadendron.

Fotografija iz blizine (ISARA Philodendra)

ISARA Philodendra tkana marama je napravljena od 100% pamuka, i kao takvoj održavanje je zaista jednostavno. Može se prati u veš-mašini, ali izaberite manje tumbanja (centrifuga neka ne prelazi 400 obrtaja – “ručno pranje”, ili “osetljivi veš”).

ISARA Philodendra ring sling je napravljen od iste tkane marame, a da biste njega oprali u veš-mašini morate mu zaštititi prstenove. To možete uraditi navlačenjem debelih sportskih čarapa na njih. Izaberite čarape koje su bele, ili provereno ne puštaju boju ;)

Uvek savetujem da se držite preporuka proizvođača. Oni ipak najbolje znaju koji način održavanja omogućava što duže udobno i sigurno nošenje. U tekstu Simboli za održavanje odeće možete pronaći šta znače oznake na vašoj tkanoj marami, i u skladu sa napomenama pristupiti održavanju.

Udobnost

ISARA Philodendra ima divan sjaj, zbog kojeg možete pomisliti da je klizava. Međutim, mota se zaista lako, a čvor je stabilan. Njena gustina tkanja (280 gsm) svrstava je u srednje debele marame, a kao takva pogodna je za nošenje vrlo malih beba, kao i većih. Za veće (teže) preporučujem višeslojne vezove, i da pažljivo nabirate maramu preko svojih ramena, kako vas ne bi žuljala. Dodatno možete pročitati više o gustini tkanja i njenom značenju.

Između ostalih svakodnevnih aktivnosti za vreme trajanja našeg testiranja, na jednu laganu šetnju po planini odlučila sam se da ponesem baš ovaj ring sling. Beba M je tada poprilčno često sisala, a bila je još uvek mala da bi to činila u sedećem položaju u nosiljci. Da ne bih po planini jurila pogodno mesto za sedenje, odlučila sam se da ponesem ring sling, kako bih mogla da je dojim “u hodu”. Odluka je bila odlična, beba M zadovoljna, a ni moje rame se nije baš previše bunilo. Šetnja nam je trajala oko sat i po vremena, od toga skoro sat vremena uspona. Nosila sam bebu na sredini, a dok je sisala ležala mi je na rukama.

Dojenje u ring sling marami

Dodatno objašnjavam kako sam je dojila, kako ne bi bilo nesporazuma. Dojenje “u hodu” ne znači da spustite bebu u ležeći položaj, ona prihvati dojku, a vi imate obe ruke slobodne. Nikako! Pogotovo ne kada je u pitanju beba do 4-5 meseci, koja još uvek uči kako se diše. Dojenje malih beba “u hodu” znači da vam je beba na rukama sve vreme, a ring sling je samo tu da tek malo olakša nošenje. Biće vam potrebne obe ruke, i sa time se nemojte šaliti, niti isprobavati opasne manevre. Dojenje u nosiljci/marami “u hodu” ne preporučujem sve dok i dojenje i nošenje ne savladate potpuno – kako vi, tako i vaša beba.

I na ljubljanskom Festivalu dojenja “slavile” smo dojenjem u ring slingu :)

O dojenju u nosiljkama i maramama biće reči u posebnom tekstu.

Ukupan utisak

Isara Philodendra je ostavila pozitivan utisak na mene, a iskustvo do sada govori mi da su im i ostale tkane marame jednakog kvaliteta. Od nedavno smo vlasnici nove Isara nosiljke, napravljene potpuno od tkane marame, i već na prvi dodir znala sam da sam napravila dobar izbor odlučivši se za “full wrap conversion”.

Napomena: već treći put sam izabrana za brend ambasadorku Isara brenda. Ovo znači da imam određene povlastice, kao i obaveze. Te obaveze, međutim, ne odnose se na moje mišljenje, koje je uvek slobodno formirano. Mišljenja i stavovi izrečeni u svakom mom tekstu su iznešeni slobodno, i nisu, niti mogu biti, plaćeni.

About the Author:

Mama dvoje dece koji mnogo vole da se nose. Zbog toga ih ja nosim s ljubavlju. U slobodno vreme bavim se online marketingom.

Leave A Comment