Me dai nosiljke su azijski tip nosiljki, ranije pogrešno označavan kao mei tai. koje smo isprobali. Slikano je u približno isto vreme, a veličina donjeg dela garderobe je 80/86. Posebno možete pročitati utiske o Fidella Fly tai nosiljci.

Širina nosiljke nije jedini faktor koji je potrebno gledati, ali je presudan

Ukoliko je nosiljka preširoka, odnosno, prelazi bebi preko kolena i ne dozvoljava slobodno savijanje, ta nosiljka je neupotrebljiva sve dok beba ne poraste dovoljno.

Lenny Lamb je pravio dve veličine ove me dai nosiljke, mini i toddler. Nisu bile podesive po širini. Obe su imale približno istu dubinu panela.

Fidella ima tri veličine: baby size, new size, toddler size. Na fotografiji je toddler, a sve tri su podesive po širini i dubini panela. 

lenny lamb mei tai toddler mini fidella flytai

Ukoliko niste u mogućnosti da isprobate nosiljku pre kupovine, izmerite bebi širinu između kolena. Biće vam potreban još jedan par ruku i krojački metar: postavite bebu na leđa i raširite joj noge kao kada bi bila u nosiljci, a potom izmerite razmak od kolena do kolena. Ovo neće biti potpuno precizno, ali će vam pomoći prilikom donošenja odluke.

Savet: ukoliko nemate nosiljku ili maramu kojima se već služite, a beba – dete nije na barem 86 veličini donjih delova garderobe, prerano je da kupujete uglavnom bilo koju toddler veličinu.

Poređenje veličina Fidella Fly Tai nosiljki – baby, new size, toddler

fidella fly tai baby new size toddler comparison chart