I Love Mum jakna za trudnice i nošenje beba dolazi u nekoliko različitih varijanti, a ja sam isprobala dva modela: ICELAND i MADEIRA. Razlikuju se po debljini: ICELAND potpuno odgovara svom imenu, to je jakna koju slobodno možete nositi i na dubokom minusu. MADEIRA su nešto tanje, ali nama više nego dovoljne do (do sada nošenih) -10°C.

Šta znači “3u1 jakna”?

“Tri u jedan” jakne su one koje imaju umetke za trudnice i za nošenje nosiljke. Dobijate, dakle, tri jakne u jednoj: jakna koja može da se nosi u trudnoći, preko nosiljke, i kao obična jakna.

“Četiri u jedan” su jakne koje omogućavaju i nošenje na leđima.

Obe verzije, i ICELAND i MADEIRA, dolaze sa dva umetka. Jedan je za nošenje u trudnoći, drugi je za nošenje bebe u nosiljci. Treći dodatak koji dobijate je kapuljača za bebe. Vrlo korisna stvar po velikim zimama, vetru i snegu.

Zvanične fotografije I Love Mum jakne, MADEIRA Pink modela:

Izbor veličine

Jakne za nošenje birajte po vašoj uobičajenoj veličini. Nije potrebno kupovati veće jakne, jer one imaju umetke čiji zadatak i jeste da prošire jaknu.

Visoka sam (hehe, visoka:) 162 cm, a u periodu nošenja ovih jakni imala sam 72-74 kg. ICELAND sam nosila veličinu M, a MADEIRA je S (obavezno proverite svoje mere pre poručivanja).

i love mum pri mamici zimska jakna plasc 1

Birajte veličinu koju inače nosite: umetak služi za proširivanje jakne

O jakni

I love mum jakne su napravljene od poliestera, sa punjenjem “Polar fleece” od 250 gsm za MADEIRA modele (objašnjenje Šta je gsm?), odnosno 300 gsm za ICELAND. Razlika u gustini od samo 50 grama po metru kvadratnom, pojašnjeno: ICELAND ne preporučujem za temperature preko 5°C. Ukoliko živite negde gde su zime duge i hladne, ICELAND je sigurno savršena jakna za vas.

i love mum pri mamici zimska jakna plasc baby covered head

Ušuškana beba – srećna beba :)

Izrada jakne je kvalitetna, čvrstih šavova i dobro pričvršćenih rajsefršlusa (cibzar, patent-zatvarač, zadrga… kako ga vi zovete?:) 

i love mum iceland babywearing jacket nosi me

Obavezan mama-selfie ;)

Đavo je u detaljima

Detalji su uvek dobar pokazatelj koliko se polaže na dizajn određenog predmeta. Detalj koji me je oduševio na I Love Mum jakni je rajsferšlus uz pomoć kojeg imate pristup do bebe bez potrebe da raskopčavate jaknu. Vrlo koristan detalj ukoliko želite da pomazite bebu, namestite nešto, proverite položaj i slično.

i love mum pri mamici zimska jakna plasc

Rajsferšlus za pristup bebi bez potrebe da raskopčavate jaknu

Održavanje

I Love Mum jakna može da se pere u veš-mašinama, ali neka to bude neki program sa manjom centrifugom, do 400 obrtaja (programi “ručno pranje” ili “osetljivo rublje”). Sušenje u mašini nije dozvoljeno.

Ne koristite izbeljivače, niti omekšivače.

Za dug radni vek vaše jakne preporučujem da pogledate etiketu – uputstvo proizvođača o održavanju, te uz pomoć teksta o simbolima za održavanje tekstila

i love mum iceland babywearing jacket hood

ICELAND model ima deblju i veću kapuljaču u kojoj vam sigurno neće biti hladno ni po najoštrijoj zimi

Ukupan utisak

I love mum jakna za nošenje nudi zaista dosta za svoju cenu (maloprodajna cena u Sloveniji 115 – 159 EUR). S obzirom na to da ima umetke i za stomak i za nošenje u nosiljci, najisplativija je ukoliko se uzme u trudnoći.