Ergobaby umetak i jastučić potrebni su za prethodne verzije Ergobaby nosiljki (Original, 360, Performance) koje nisu imale podesive panele. Za potrebe nošenja manjih beba u ovim nosiljkama neophodno je koristiti poseban Ergobabu jastučić i umetak. Kako se koriste i kada je vreme da ih izbacite i počnete da koristite samo nosiljku?

U najkraćem: redom se izbacuje kako šta beba preraste.

Poenta nosiljke je da pruži optimalnu potporu od kolena do kolena, te za vrat i glavu bebama koje je ne drže samostalno. Da bi ovo dvoje bilo ispunjeno, za Ergobaby Original je potreban umetak, koji se sastoji iz dva dela.

Kad je beba veoma mala (novorođenče), potreban joj je i Ergobaby jastučić i umetak: jastučić između nogu, a umetak da bi joj držao vrat i glavicu.

Onda kad dovoljno poraste da može samostalno da drži glavu (kad je položite na trbuh ona se odigne i zadrži se tako nekoliko trenutaka), možemo da izbacimo umetak.

Ergobaby jastučić koristimo sve dok beba ne bude dovoljno velika (dugonoga) da joj nosiljka ne prelazi preko kolena, nego ide tačno od kolena do kolena.

Neophodno je da beba može slobodno da savija noge u kolenima kad se nalazi u nosiljci, a ne da joj nosiljka ispravlja noge i drži ih u hiperekstenziji.

Ista pravila važe i ukoliko imate prethodni model Ergobaby jastučića i umetka za novorođenčad. Na njemu postoji i kaiščić – remenčić čija je svrha da nežno stisne one bebe kojima prija da se nose tako. Nije neophodno da bude zakačen.

ergobaby insert jastucic

Napomena: Za nosiljke Ergobaby Adapt i Ergobaby Omni 360 umetak kao ni jastučić nisu potrebni! Ove nosiljke se mogu suziti i tako podesiti za nošenje manjih beba.

Fotografije preuzete sa zvanične Ergobaby prezentacije.