8.5
Ocena

Boba Wrap je elastična marama, sastava 95% pamuk i 5% spandeks, što joj omogućava da se odlično prilagođava i telu onoga ko nosi, kao i telu bebe. Nosiva je od rođenja pa sve dok vam je udobna, a to je uglavnom negde oko 8-9 kg bebine težine.

Tip marame: elastična
Sastav: 95% pamuk, 5% spandeks
Nosivost: od rođenja (i za nedonoščad) do 15 kg
Veličina: jedna veličina (5m dužine, 50cm širine)

Udobnost

Boba Wrap sam prvi put isprobala sa tada dvogodišnjakom od oko 13 kg, i kao što na fotografijama vidite, izdržala je :)

Testirana je do 15 kg, međutim, elastične marame su udobne za nošenje beba do otprilike 8-9 kg. Nakon toga postaje teže postići optimalan položaj, jer težina bebe previše rasteže maramu.

20160411_185022819_ios

Boba Wrap Stardust – ako mene pitate, najlepša elastična marama na svetu :)

Elastične marame poput Boba Wrap su odličan izbor za nošenje od rođenja, jer im pružaju optimalnu podršku za položaj kičme, kukova i karlice, a veoma jednostavno se vezuju.

Elastične marame koje kao Boba Wrap sadrže spandeks (drugi naziv je elastin, ili likra) su, pa, elastičnije od marama koje su napravljene od 100% pamuka, poput ISARA Wrap. Za nekog je ovo bolja opcija, dok neko drugi preferira manje rastezanja. Lično, razliku u udobnosti nisam osetila, ali postoji razlika u vezivanju marame.

boba wrap newborn nosi me

Osam dana stara devojčica M, udobno “zavezana” za svoju mamu :)

Elastične marame sa dodatkom spandeksa je potrebno vezati dosta čvrsto uz sebe, iz razloga što se rastežu. Ukoliko ostavite previše labavu maramu beba će vam kliziti na dole, biće veće opterećenje na ramenima i leđima i neće vam biti toliko udobno. Uglavnom je potrebno nekoliko vezivanja da bi se stekao osećaj koliko pripijena marama treba biti.

Elastične marame se mogu koristiti i za nošenje prevremeno rođenih beba. Ukoliko niste iskusni u nošenju preporučujem da kontaktirate savetnicu za nošenje – mene ili neku drugu sa iskustvom, zbog specifičnosti “Palčića”.

boba wrap nosi me

Kod većih – težih beba nije više jednostavno zadržati pravilan položaj nogu (“M”) u elastičnim maramama, jer ne pružaju dovoljno potpore

Održavanje

Elastične marame se mogu prati u mašini za veš na programu za osetljivo rublje. Temperatura neka ne bude preko 40°C, broj obrtaja ne veći od 400, tzv. „ručno pranje“. Pri pranju nosiljki i marama nemojte koristiti praškaste deterdžente, već isključivo tečne, najbolje one za osetljivo rublje. Nikako ne koristiti omekšivač, niti izbeljivač!

Sušenje u sušilici izbegavajte, jer utiče na vek trajanja materijala, ali ukoliko iz nekog razloga morate da svoju Boba Wrap maramu osušite u sušilici, odaberite program sa što nižom temperaturom (za osetljivo rublje).

Peglanje elastičnih marama se ne preporučuje, posebno ne ukoliko nisu 100% pamučne, već sadrže i spandeks (elastin, likru).

Uvek čitajte preporuke proizvođača o održavanju, jer samo tako svojoj marami pružate negu koju zaslužuje, i koja joj neće skratiti životni vek.

boba wrap stardust nosi me

Bonus: koristite maramu i pre nego što se beba rodi :)

Kupili ste maramu, oprali je i sad nestrpljivo čekate da dođe i beba, pa da se nosite. A što ne isprobate i umotavanje stomaka? :)

Umesto pojasa za trudnice, kao podršku svom stomaku (i leđima) možete jednako efikasno koristiti i elastičnu maramu.

Pogledajte video uputstvo i isprobajte koji vam od dva prikazana načina više odgovara:

Naše fotografije u Boba Wrap marami pogledajte na Instagramu pod oznakom #nosimeBobaWrap.

boba wrap stardust
Boba Wrap
Ukupan utisak
Odličan izbor za nošenje tek rođenih beba pa sve do nekih 8-9 kg; nije za korišćenje po velikim vrućinama; jednostavno održavanje.
Nošenje novorođenčadi10
Nošenje većih beba5
Izbor dezena9
Cena8.5
Kvalitet10
Vaš utisak?29 Votes4.5
8.5
Ocena