8.9
Ocena
Poručite ovde

Mamaruga Zensling nosiljka je kombinacija elastične marame i nosiljke sa kopčama. Kad sam prvi put pročitala taj opis zaista nisam znala šta da očekujem. Isprobala sam elastične marame, tkane marame, nosila sam i nosiljke od tkanih marama. Ali nosiljku od elastične marame nisam – što nije ni čudno, jer je Mamaruga prva, koliko je meni poznato, koja se upustila u tako nešto.

Specifikacije: Mamaruga Zensling Yellow Teal
Tip nosiljke: meka strukturirana s kopčama
Veličina: univerzalna
Visina panela: 30-38 cm
Širina panela: 20-45 cm
Panel podesiv po visini: Da
Panel podesiv po širini: Da
Kapuljača: Da (ne skida se)
Moguće poze: napred, na leđima

mamaruga zensling head front

Mamaruga Zensling je nosiljka napravljena od 96% pamuka i 4% elastina (takođe i eng. lycra, polyester). Ima, dakle, isti sastav kao i prosečna elastična marama. Mekana je, jednostavno se montira – kao i sve nosiljke s kopčama.

Preporučena visina/težina deteta

Mamaruga Zensling, prema specifikaciji, može da se koristi od rođenja (minimalnih 3 kg), pa sve do 20 kg, odnosno dok god omogućava podršku bebi od kolena do kolena.

Nama je stigla kada je beba M imala 3,5 meseca, oko 65 cm i približno 6,2 kg. Koristili smo je u par navrata, različitih bebinih “dimenzija”. Moja visina (hihi) je 162 cm, a tokom korišćenja ove nosiljke imala sam između 72 i 75 kg. Sve to navodim kako biste mogli približno po fotografijama oceniti kako izgleda nosiljka uživo.

NAPOMENA: Zvanične preporuke proizvođača (i moje, takođe) odnose sa na tzv. terminske bebe, odnosno sve one rođene nakon 38. nedelje trudnoće. Za prevremeno rođene bebe važe neka druga pravila, koja je vrlo teško jednoobrazno i uopšteno postaviti na internet. Zbog specifičnosti razvoja, najbolje je da se obratite savetnici. Meni možete putem emaila ili Facebook poruke, ili pogledajte spisak regionalnih savetnica za nošenje.

mamaruga zensling inside

Pogled na Mamaruga Zensling nosiljku sa unutrašnje strane

Udobnost

Izrada je kvalitetna, a nosiljka dobro raspoređuje težinu bebe. S obzirom na to da se naramenice ukrštaju, te ima vrlo malo dodatnog podešavanja, jednostavna je za upotrebu i odgovara širem broju bebonosaca.

Pojas

Mamaruga Zensling ima uži, mekan pojas. Nije punjen već napravljen od nekoliko slojeva istog materijala od kog je nosiljka. Sa težinama s kojim sam ja koristila Mamaruga Zensling nosiljku (6-7 kg) nije bilo problema. Ne znam iz ličnog iskustva kako se ponaša sa većim težinama (10+ kg), ali komentari na internetu su dosta pozitivni.

Naramenice

Naramenice na Mamaruga Zensling nosiljci su od poduplanog materijala od kog je napravljena. Kopčaju se kopčama, za koje imam utisak da su nešto veće nego što bi mogle biti. Predviđeno je da se nose isključivo ukrštene, što za nas koji volimo “ruksak” nošenje nije baš idealna opcija. No, ovaj put udobnost pobeđuje lične preferencije.

mamaruga zensling shoulder e1506800041876

Istu ovu nosiljku je testiralo do sada i nekoliko mama iz Slovenije s bebama različite starosti, i redom su zadovoljne istom.

Nošenje na boku i leđima

Nošenje na boku nije u zvaničnim preporukama proizvođača. U teoriji je moguće, s obzirom na to da se naramenice mogu odvojiti od panela. Mi ga do sada nismo isprobali, kao ni nošenje na leđima. Dopisaću taj deo u recenziji kad beba M stasa dovoljno.

Ukupan utisak

Moram da priznam da je jedino što mi se ne dopada kod ove Mamaruga Zensling nosiljke – njena kombinacija boja. Iskreno :) Vizuelan sam tip osobe i vrlo mi je važno da mi nešto prija i “očima”, ne samo da je udobno za nošenje. Pravi se, međutim, i u drugim bojama i kombinacijama, ali i kao “obična” konverzija tkane marame, tako da postoji nešto i za nas “s posebnim ukusom” :)

Ove dve fotografije ispod služe samo da izazovu “aawwww” efekat, ništa drugo :) Leva je naša, desna je zvanična Mamaruga :)

Održavanje

Kao i sve nosiljke sa kopčama, i Mamaruga Zensling traži nešto više pažnje prilikom pranja. I za nju važi kao i za sve druge nosiljke: idealno je da po potrebi operite ručno samo onaj deo koji je uprljan. U veš-mašini se pere onda kad je to zaista neophodno, zakopčanih svih kopči, ubačena u jastučnicu na programu za osetljivo rublje. Dakle, temperatura ne preko 40°C, a broj obrtaja ne veći od 400, tzv. „ručno pranje“I vodite računa da ta jastučnica u kojoj perete ne pušta boju :)

Pri pranju nosiljki i marama nemojte koristiti praškaste deterdžente, već isključivo tečne, najbolje one za osetljivo rublje. Nikako ne koristiti omekšivač, niti izbeljivač!

Uvek čitajte preporuke proizvođača o održavanju! Samo tako svojoj nosiljci pružate negu koju zaslužuje, i koja joj neće skratiti životni vek.

Naše fotografije u Mamaruga Zensling nosiljci možete pogledati na Instagramu pod oznakom #nosimezensling.

mamaruga zensling
Mamaruga Zensling
Ukupan utisak
Zamišljen kao elastična marama za kopčama, izuzetno prilagodljiv. Po toplijem vremenu možete imati osećaj da je previše debeo.
Održavanje9
Jednostavnost korišćenja9
Izbor dezena7.5
Udobnost pojasa8.5
Cena9
Udobnost naramenica9
Nošenje napred10
Vaš utisak?4 Votes7.9
Za
Prilagodljiv telu bebe
Prilagodljiv telu onog ko nosi
Jednostavan za korišćenje
Protiv
Debeo materijal
Ograničen izbor kombinacija boja
8.9
Ocena
Poručite ovde