Poznati nemački brend nosiljki Manduca najavio je novu nosiljku, Manduca DUO. Nosiljka je podesivog tipa, odnosno, predviđena je da “raste” zajedno s bebom. Iako ovaj proizvođač u svojoj ponudi ima nosiljku koja se donekle prilagođava starosti bebe, bebonoseće tržište traži nešto novo. 

Manduca DUO trebalo bi da pokrije i onaj period nošenja u kojem je standardna Manduca nenosiva, a što je karakteristika svih nosiljki koje imaju umetke za manje bebe, bilo da su jastučići, ili gaćice.

Unapređeni Emei, ili potpuno nova Manduca?

Prema fotografijama, deluje kao nešto dorađena verzija nosiljke Emeibaby. Umesto standardnog panela, ima tkanu maramu koja se sa bočnih strana podešava uz pomoć aluminijumskih obruča. Dakle, kombinacija ring slinga i nosiljke sa kopčama – a tako je Manduca i opisuje.

manduca Duo Product picture2 red

Promena u dizajnu pojasa

Ono što je razlika u odnosu na pomenuti Emeibaby, ali i na standardnu Manducu, jeste način na koji se ova nosiljka kopča. Umesto klasičnog rešenja “pojas za koji se kače naramenice”, Manduca DUO sa “zadnje” strane više podseća na klasične “kengur” nosiljke. Koliko će ovo uticati na udobnost teško je sa sigurnošću tvrditi.

Manduca napominje da je ovo samo opcija, i da postoji i standardni pojas, tako da se nosiljka može nositi i na uobičajen način (naknadno dodato u tekst, prim. aut.).

manduca Duo Product picture5 red

Raspoložive boje su siva, plava i crvena, a nije poznato da li je u planu i proširivanje palete. No, znajući tržište nosiljki i marama, gotovo je sigurno da će bar povremeno pojaviti neka ograničena serija.

U nastavku možete pogledati video snimak sa snimanja promotivnih fotografija u Hamburgu:

Nosiljka je najavljena na prošlogodišnjem najvećem evropskom sajmu dečije opreme, Kind und Jugend Messe, ali zvanično kreće u prodaju tek ove jeseni. Da li je razlog bio tehničke prirode, ili zakonskih regulativa, ne znamo :)

Fotografije preuzete sa zvanične stranice Manduca DUO.