Nedavno smo obavili intervju sa osnivačicom Emeibaby, firme koja se bavi proizvodnjom i prodajom nosiljki za nošenje beba, marama, ring sling marama i propratne opreme. Firma je relativno mlada, postoji na tržištu oko šest godina, a već je stekla poverenje i poštovanje kod mnogih mama koje nose svoje bebe. 

Predstavite ukratko svoju firmu, koliko dugo postojite, gde vam je sedište i šta proizvodite.

Emeibaby je počela kao ideja da se razvija još 2008./2009. godine, zbog toga što nikako nisam uspela da pronađem idealnu nosiljku za moje dete. Nosiljke su bile prevelike, a marame su mi delovale nekako nepraktične. Tada mi je pala na pamet ideja da te dve stvari povežem i probam da napravim idealnu nosiljku za svoju ćerku. Firma je osnovana tek 2010. a sedište je u gradu Ramsau u Austriji.

Emeibaby na sajmu u Koreji

Emeibaby na sajmu u Koreji

Kako je izgledao put od ideje do uspešnog preduzetništva?

To je bio jedan veoma dugačak put. Skoro dve godine je trajalo dok nisam napravila nosiljku kojom sam bila zadovoljna i dok nisam našla nekoga ko će moju ideju pretvoriti u realizaciju.

Na tržištu postoji mnogo nosiljki i marama, šta je to što Emeibaby nosiljke čini posebnima?

Istina, u međuvremenu je nastalo mnogo nosiljki i još više marama. Emeibaby se na tržištu ističe baš zbog te svoje sposobnosti da se prilagođava i raste zajedno sa bebom. Taj način podešavanja je jedinstven i patentiran.
Emeibaby na sajmu u Koreji. Emeibaby se prodaje širom sveta.

Emeibaby nosiljke rastu zajedno sa decom, zahvaljujući panelu koji se podešava

Emeibaby nosiljke rastu zajedno sa decom, zahvaljujući panelu koji se podešava

Emeibaby je firma koja je nastala jer je jedna majka htela savršenu nosiljku za dete, posle toga je sve krenulo neverovatnom brzinom. Kako uspevate balansirati između posla i porodice?

Na samom početku je bilo jako teško, sama sam radila sve, od šivenja do prodaje. Bila sam jedina zaposlena u mom preduzeću. S vremenom je firma rasla pa tako i broj zaposlenih, sada više nisam ja zadužena za sve. S vremenom mogu reći da je čak i prednost imati svoj sopstveni biznis. Mogu da raspodelim svoje radno vreme tako da sam preko dana slobodna a uveče, kada deca spavaju, mogu dalje da radim. To je šansa koju nećete naći niti kod jednog poslodavca.

Šta biste poručili svim majkama koje imaju ideje za sopstveni biznis a još uvek nemaju hrabrosti učiniti nešto na tom polju?

Početak je uvek težak jer ne možete znati da li će se vaš posao ikada isplatiti. Uspeh jednog projekta zavisi često i od sreće: potrebno je biti na pravom mestu u pravo vreme. U svakom slučaju, ukoliko imate pravu ideju, iskušajte svoju sreću, isplati se probati.