Kako izabrati vrstu nosiljke – marame za nošenje bebe? [TABELE]

Najčešće ponavljano pitanje roditelja u vezi sa nošenjem beba je: Koju nosiljku izabrati za određeni period? U tabelama ispod prenosim sa mojskratek.si pregledno objašnjenje koja vrsta nosiljke odgovara za koji period u detetovom razvoju, te koje nosiljke/marame su odgovarajuće za navedene uslove.

 

nosi me tabela kako izabrati nosiljku 1

Objašnjenje:

++++ ODLIČAN IZBOR – nosiljka/marama pruža detetu optimalnu potporu i udobna je i za bebu i za onog ko nosi
+++ ZADOVOLJAVAJUĆI IZBOR
++ DOBAR IZBOR
+ NIJE OPTIMALAN IZBOR zbog manjka potpore bebi, ili neudobnosti onog ko nosi
– NE KORISTITI

 

nosi me tabela kako izabrati nosiljku 2

Jedina opcija koja pokriva ceo period nošenja (od rođenja do maksimalnih 20 kg) je tkana marama. Dakle, ukoliko želite da novac investirate samo u jednu stvar, to neka bude tkana marama.

Kako je teklo naše nošenje, šta smo sve isprobali i kakvi su nam utisci pročitajte u tekstu Nošenje bebe iz mog ugla.

Pratite Facebook stranicu Nosi me s ljubavlju, Twitter nalog @nosi_me i Instagram @nosi.me za više informacija o nošenju, upustva, fotografije… – samo budite oprezni: nošenje beba je veoma zarazno! Možete poželeti da rodite još jedno dete, kao i da kupite sve marame i nosiljke na svetu :)

Naslovna ilustracija: Flickr – hugabub.com

By | 2017-04-19T16:26:31+00:00 15.10.2015.|Categories: Osnove nošenja|Tags: , , |2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. […] želite nosiljku sa kopčama, tkanu maramu, elastičnu maramu, ring sling ili mei tai? Pogledajte tabelu o preporučenim vrstama nosiljki za određenu dob koja vam može pomoći da se odlučite. Ukoliko je vaš izbor tkana marama, […]

  2. […] želite nosiljku sa kopčama, tkanu maramu, elastičnu maramu, ring sling ili mei tai? Pogledajte tabelu o preporučenim vrstama nosiljki za određenu dob koja vam može pomoći da se odlučite. Ukoliko je vaš izbor tkana marama, […]

Leave A Comment