Kako izabrati vrstu nosiljke – marame za nošenje bebe? [INFOGRAFIK]

2017-10-23T11:00:20+00:00 By |Categories: Osnove nošenja|Tags: , , |2 Comments

Najčešće ponavljano pitanje roditelja u vezi sa nošenjem beba je: Koja je najbolja nosiljka? Ali, zapravo, trebalo bi da glasi: Koja je najbolja nosiljka za određeni period? Jer najbolja je ona nosiljka koja odgovara i vama i bebi, prvenstveno prema bebinoj starosti i razvoju, a zatim i vašim potrebama.

U narednom infografiku je ukratko dat pregled koje vrste nosiljki se smatraju optimalnim za koje starosno doba bebe. Preporuka je da birate nosiljku za period u kojem se vaša beba trenutno nalazi.

 

Pregled po tabelama

U tabelama ispod prenosim sa mojskratek.si pregledno objašnjenje koja vrsta nosiljke odgovara za koji period u detetovom razvoju, te koje nosiljke/marame su odgovarajuće za navedene uslove.

Kako izabrati nosiljku prema starosti bebe i stepenu razvoja?

nosi me tabela kako izabrati nosiljku 1

Objašnjenje:

++++ ODLIČAN IZBOR – nosiljka/marama pruža detetu optimalnu potporu i udobna je i za bebu i za onog ko nosi
+++ ZADOVOLJAVAJUĆI IZBOR
++ DOBAR IZBOR
+ NIJE OPTIMALAN IZBOR zbog manjka potpore bebi, ili neudobnosti onog ko nosi
– NE KORISTITI

Kako izabrati vrstu nosiljke prema potrebama onog ko nosi?

nosi me tabela kako izabrati nosiljku 2

Jedina opcija koja pokriva ceo period nošenja (od rođenja do maksimalnih 20 kg) je tkana marama. Dakle, ukoliko želite da novac investirate samo u jednu stvar, to neka bude tkana marama.

Ukoliko tek počinjete sa nošenjem, pogledajte i sledeće članke:

Pratite Facebook stranicu Nosi me s ljubavlju, Twitter nalog @nosi_me ili Instagram @nosi.me za više informacija o nošenju, upustva, fotografije… – samo budite oprezni: nošenje beba je veoma zarazno! Možete poželeti da rodite još jedno dete, kao i da kupite sve marame i nosiljke na svetu :)

Naslovna ilustracija: Flickr – hugabub.com

About the Author:

2 Comments

  1. […] želite nosiljku sa kopčama, tkanu maramu, elastičnu maramu, ring sling ili mei tai? Pogledajte tabelu o preporučenim vrstama nosiljki za određenu dob koja vam može pomoći da se odlučite. Ukoliko je vaš izbor tkana marama, […]

  2. […] želite nosiljku sa kopčama, tkanu maramu, elastičnu maramu, ring sling ili mei tai? Pogledajte tabelu o preporučenim vrstama nosiljki za određenu dob koja vam može pomoći da se odlučite. Ukoliko je vaš izbor tkana marama, […]

Leave A Comment